Meistä


Jussista Vessiin
Jussi Venäläinen (KTM, AmO) on Suomen johtava flow-tilan asiantuntija ja viisaan työn kivankova ammattilainen. Jussi on tekijä Flow-tila - Tietotyön viisain vaihde -kirjan takana.
Jussi on entinen kiire- ja suorittamisuskovainen, joka on tutkinut, kokeillut ja valmentanut erilaisia itsensä johtamisen ja hyvinvoinnin keinoja jo 15 vuoden ajan. Jussin valmennuksien anneista on hyötynyt jo yli 300 organisaatiota.
Vuosien laaja asiantuntijatyö on antanut Jussille erinomaisen näköalapaikan suomalaisen työelämän arkeen ja kipupisteisiin. Tämän lisäksi johtajakokemus usean oman yrityksen parissa on auttanut Jussia hiomaan omat työskentelymetodinsa huippuunsa.
Uusimpana kokeiluna Jussi on kääntänyt viisaan työn opit ympäri ja kouluttaa typerää työtä Vessi Junalaisena. Hän on ikään kuin työelämän hovinarri, joka kertoo totuuden siitä kuinka typerästi me työskentelemme.
Flow'sta typeryyteen
Flow Akatemia on uniikki yhdistelmä viisaan työn, oppimisen, neurobiologian ja psykologian osaamista. Olemme valmennustalo, joka haluaa rakentaa työelämästä hauskempaa, kestävämpää ja viisaampaa.
Asiantuntijuutemme ytimessä ovat flow-tila ja siihen liittyvät tekijät. Ymmärrämme, millaiset toimintatavat, ajattelumallit ja käytännön keinot tukevat virtauksen ja viisauden toteutumista työssä, ja tukevat sitä kautta aikaansaantia ja hyvinvointia.
Typeryyden Akatemia on Flow Akatemian aputoiminimi, jonka avulla on tarkoitus edelleen edistää hauskuutta, kestävyyttä ja viisautta, mutta eri tulokulmalla.
Mistä typerä työ sai alkunsa?
Toukokuussa 2021 heräsin keskellä yötä. Olin nähnyt unta, jossa vedin koulutusta antiflow’n asiantuntijana.
Puolivalveessa mieleni hiipi ajatus: entä jos ryhtyisin Vessi Junalaiseksi? Idea käänteisyydestä tuntui hullunkurisuudestaan huolimatta yllättävän hyvältä. Siirryin koneelle ja käytin seuraavat kolme tuntia kirjoittaen stand up -henkisen koulutuksen käsikirjoitusta. Aamukuuteen mennessä olin synnyttänyt materiaalia 25 minuutin setin. Olin innoissani, mutta työpöytäni oli liian täynnä muuta, jotta olisin voinut lähteä viemään ideaa eteenpäin.
Seuraavat kaksi vuotta idea eli hiljaa mieleni perukoilla. Puhuin siitä ihmisille silloin tällöin, jolloin palaute oli yleensä: “Ihan hyvä”. Siinä kaikki.
Käännekohta tuli 2023 pääsiäisenä. Olin tanssimassa DJ:n takana teknobussissa, kaninkorvasilinteri päässä. Tuossa absurdissa tilanteessa tajusin, että kujeilijan arkkityyppi (trickster) ja veijarius oli hiipunut elämästäni. Halusin sen takaisin.
Samalla ymmärsin, ettei kujeilijuus ollut pelkkä henkilökohtainen kaipuu. Se on jotain, mikä resonoi tässä ajassa ja heijastaa kollektiivista psyykettä. Maailma on sirkus. Elämme emansipaation, viihteen, disintegraation ja diversiteetin aikakautta. Tässä ajassa on tilausta vastuulliselle kujeilijuudelle.
Muistin antiflow-idean. Nyt se ei ollut enää vain hassu päähänpisto – se olisi tapa tehdä kujeilusta työni ydin. Syksyllä 2023 nostin asian tosissaan pöydälle. Vaihdoin antiflow’n typeräksi työksi. Sain konseptiin syvyyttä ja eloa. Innostuin – tekemisessä oli momentumia.
Päätin, että minusta tulisi työelämän hovinarri – se, joka sanoo ikävät totuudet huumorin varjolla. Vietin konseptointipäiviä omille jutuilleni naureskellen ja samalla pohtien, että koppaakohan tätä kukaan. Olisiko tämä hitti vai huti? Menettäisinkö uskottavuuteni?
Sparrasin konseptia kymmenien ihmisten kanssa. Siinä missä aiemmin sain kohteliaan nyökkäyksen ja “ihan hyvän”, nyt konsepti tuntui kolahtavan. Palaset loksahtivat kohdilleen. Typerä työ oli syntynyt.
Ja nyt typerän työn valmennuksia on myyty jo yli 400 000 eurolla.
Se kaikki alkoi unesta käänteisyydestä. Ja juuri niin siinä kävi: kun lopetin yrittämästä olla vakavasti otettava, fiksu asiantuntija ja ryhdyin narriksi, minusta tuli uskottavampi ja vakuuttavampi kuin koskaan.
Toisin päin oli sittenkin oikein päin.
- Jussi

Maksamme vuokraa maapallolle
Olemme sitoutuneet lahjoittamaan vähintään prosentin vuotuisesta liikevaihdostamme luonnonsuojeluun. Vuosina 2022-2024 lahjoitus on ollut 1,8-3,4% liikevaihdosta.
Tai kuten 1% for the planet -organisaation perustaja Yvon Chouinard on todennut: kyseessä ei ole hyväntekeväisyys, vaan tämän pitäisi olla bisneksen tekemisen kustannus - vuokranmaksu maapallolle.
Seuraavaksi
typerän työn
taitajiksi


taitava tekijä olet
typerässä työssä